Maak je computer gereed voor het nieuwe schooljaar 

Binnenkort begint het nieuwe schooljaar weer en dat houdt in dat veel mensen en kinderen weer naar school moeten gaan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een laptop nodig voor het volgen van onderwijs op school. Dit is namelijk makkelijker, want hiermee worden boeken vaak overbodig gemaakt. Als je geen nieuwe laptop hebt aangeschaft, dan is het belangrijk om je computer weer gereed te maken voor het volgend schooljaar. Dit heeft ermee te maken dat de kans groot is dat er oude software op je computer te vinden is. Dit kan niet alleen voor veiligheidsrisico’s zorgen, maar ook dat je de lessen niet goed kan volgen. 

Schaf een nieuw Office pakket aan 

Als je afgelopen schooljaar Office hebt gebruikt voor het maken van prachtige presentaties of het opstellen van documenten, dan is de kans ook groot dat je een ouder Office pakket op de laptop geïnstalleerd hebt staan. Dat is zeker geen probleem, maar je moet het dan doen met oudere versies van Office. Dit kan voor problemen zorgen tijdens de lessen, maar dat komt vrijwel niet voor. Je kunt het beste kiezen voor een Office 365 Personal pakket. Dit is een abonnement, maar je hebt dan wel altijd de nieuwste versies van Office. Dit Office pakket kun je voordelig aanschaffen bij je eigen school of bij een Nederlandse webwinkel zoals Licentiebaas.nl

Maak je computer schoon 

Wanneer je oude programma’s gaat verwijderen, dan blijven er altijd enkele bestanden die onderdeel zijn van deze programma’s, zoals Office 2019, achter op de laptop. Dit is erg vervelend, want hierdoor is het mogelijk dat je laptop trager word. Daarnaast zijn er doordat je de computer een jaar lang gebruikt hebt, talloze tijdelijke bestanden en cookies te vinden. Dit zorgt er allemaal voor dat je laptop traag word. Het is daarom sterk aan te raden om de laptop goed schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een Antivirus programma. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen de laptop schoon kan maken, maar ook dat je beschermd bent tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. 

Voer Windows updates uit 

Wekelijks brengt Microsoft nieuwe updates uit voor hun besturingssystemen, behalve voor Windows 7 en Windows 8. Als je een laptop een jaar lang gebruikt hebt, zonder de updates van Microsoft door te voeren, dan is het zeker tijd om dit een keer te doen. Dit is ook erg belangrijk, want deze updates zorgen ervoor dat fouten in de besturingssystemen opgelost worden. Daarnaast maakt het je laptop ook stukken sneller en dat is erg fijn, vooral als je de laptop nodig hebt voor zware programma’s!

Wanneer is het verstandig om een nieuwe laptop aan te schaffen?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je laptop al enkele jaren oud is en dat deze ondanks het uitvoeren van updates en het schoonmaken erg traag blijft. Dat heeft ermee te maken dat er oudere hardware in je laptop zit en er eigenlijk geen verbetering meer valt te behalen. Mocht dat zo zijn, dan is het aan te raden om een nieuwe laptop aan te schaffen. 

Reacties zijn gesloten.